Za koliko se OpenTable prodavao?
Za koliko se OpenTable prodavao?

Video: Za koliko se OpenTable prodavao?

Video: Za koliko se OpenTable prodavao?
Video: Истории основателей: Чак Темплтон из OpenTable - Часть 2 2024, Svibanj
Anonim

Danas je gigant za rezervacije putovanja, Priceline Group, objavio da je kupio lidera za online rezervacije restorana OpenTable za 2,6 milijardi dolara . To je astronomski iznos novca.

S obzirom na to, koliko vrijedi OpenTable?

Krajem prošlog tjedna, online turistički gigant Priceline objavio je svoju odluku da kupi vodećeg partnera za rezervacije restorana OpenTable u kupovini gotovine za 2,6 milijardi dolara . Ponuđena cijena od 103 USD po dionici bila je dobrih 47% viša od iznosa od 70 USD koji je OpenTable zatvoren prošlog četvrtka, 12. lipnja.

Potom se postavlja pitanje koja tvrtka posjeduje OpenTable? Rezervacija Holdings

Isto tako, naplaćuje li OpenTable naknadu?

Suparnici su se lako identificirali OpenTable Ahilova peta: naknade to naknade restorane svaki put kada netko rezervira stol koristeći njegov sustav. Za rezervacije napravljene na OpenTable , restoran plaća 1 dolar za svaku večeru. Čak i ako su rezervacije napravljene na web stranici restorana, OpenTable naplaćuje 25 centi po večeri.

Zašto je Priceline kupio OpenTable?

Cijena Grupa Inc. pristala je na kupiti usluga rezervacije restorana OpenTable Inc. za oko 2,6 milijardi dolara u gotovini, proširujući ponudu internetskog turističkog diva na novo polje kako neki od njegovih poznatijih brendova sazrijevaju. OpenTable naplaćuje restoranima naknade za rezervaciju večere povrh mjesečnih naknada za korištenje svog softvera.

Preporučeni: