Može li kupac vidjeti izvješće o procjeni?
Može li kupac vidjeti izvješće o procjeni?

Video: Može li kupac vidjeti izvješće o procjeni?

Video: Može li kupac vidjeti izvješće o procjeni?
Video: 15 полезных советов по демонтажным работам. Начало ремонта. Новый проект.# 1 2024, Svibanj
Anonim

The prodavač često čini ne općenito dobiti kopija procjena , ali oni limenka zatraži jedan. Pravni savjetnički tim CRES -a za upravljanje rizicima primijetio je da je procjena je materijalno za transakciju i poput inspekcije imovine izvješće za kupnju, potrebno ga je dostaviti prodavač , bez obzira da li je prodaja zatvorena ili ne.

S tim u vezi, može li kupac vidjeti procjenu?

Zajmodavac htjeti naručiti dom procjena tijekom escrow-a, ali ga gotovo uvijek plaća zajmoprimac. Nakon što vaš hipotekarni zajmodavac naruči i primi procjena , gotovo izvješće se mora podijeliti s podnositeljem zahtjeva za hipoteku.

je li procjena kuće javna evidencija? Procjene nisu javni zapisnik . Zajmodavci ne dijele procjene s drugim zajmodavcima. Možemo naručiti svoje procjene u bilo koje vrijeme s našim procjenitelji , bez obzira procjena problemi su se možda pojavili s drugim zajmodavcem. Nakon prijenosa, FHA procjena trči s imovine šest mjeseci bez obzira na sve.

Slično tome, dobiva li prodavatelj kopiju izvješća o procjeni?

The prodavač često čini ne općenito dobiti kopiju procjene , ali oni može zatražiti jedan. Pravni savjetnički tim CRES -a za upravljanje rizicima primijetio je da je procjena je bitan za transakciju i poput inspekcije imovine izvješće za kupnju, potrebno ga je dostaviti prodavač , bez obzira da li je prodaja zatvorena ili ne.

Koliko vremena je potrebno da se dobije izvješće o ocjeni?

Konačno, procjenitelj mora stvoriti a izvješće , opravdavajući vrijednost kuće pomoću detaljnih prilagodbi usporedive prodaje. U većini slučajeva, procjene isporučuju se hipotekarnom zajmodavcu za dva do sedam dana.

Preporučeni: