Zašto je potražnja za sve veća od graničnog prihoda?
Zašto je potražnja za sve veća od graničnog prihoda?

Video: Zašto je potražnja za sve veća od graničnog prihoda?

Video: Zašto je potražnja za sve veća od graničnog prihoda?
Video: ЗАШТО ЈЕ ВАЖНО ПАЛИТИ КАНДИЛО У КУЋИ ! 2024, Travanj
Anonim

To znači da proizvodnja koju monopolist odluči prodati utječe na cijenu. Jer monopolist mora sniziti cijenu na svi jedinice kako bi se prodale dodatne jedinice, granični prihod je manji od cijena. b. Jer granični prihod je manji od cijena, granični prihod krivulja će ležati ispod zahtijevajte zavoj.

Slično, možete se zapitati, zašto je potražnja veća od graničnog prihoda za sve nesavršeno konkurentne tvrtke?

A firma mora sniziti cijenu da bi prodao više. Proizvode po visokim cijenama i malim količinama.

Nadalje, zašto se granični prihod smanjuje brže od potražnje? Za monopol, granični prihod zavoj je niže na grafikonu od the zahtijevajte krivulja, jer se promjena cijene potrebna za sljedeću prodaju ne odnosi samo na tu sljedeću prodaju već na sve prodaje prije nje.

Slično tome, zašto je potražnja veća od graničnog prihoda za monopole?

U monopol , the granični prihod je niža od cijena jer zahtijevajte krivulja je nagnuta prema dolje. Kada cijene padnu, kupuje se više jedinica proizvoda. Zbog ovoga, granični prihod neće uvijek biti jednaka cijena. Pa spuštate cijenu.

Zašto je granični prihod manji od cijene za svaku razinu proizvodnje osim prve?

Monopolist je industrija, pa se njezina krivulja potražnje spušta prema dolje. Kao svaka dodatna jedinica od izlaz se proda, to će doprinijeti ukupnom prihod svoje cijena manje zbroj od cijena smanjenja koja se odnose na svi prethodne jedinice izlaz prodano.

Preporučeni: