Koja je razlika između odgovornosti i odgovornosti u odnosu na delegiranje?
Koja je razlika između odgovornosti i odgovornosti u odnosu na delegiranje?

Video: Koja je razlika između odgovornosti i odgovornosti u odnosu na delegiranje?

Video: Koja je razlika između odgovornosti i odgovornosti u odnosu na delegiranje?
Video: Koncept upravljačke odgovornosti i šta ona predstavlja 2024, Travanj
Anonim

Ključ Razlike između odgovornosti i odgovornosti

Odgovornost se odnosi na obvezu izvršenja delegirani zadatak. Baš suprotno, odgovornost proizlazi iz odgovornost . Odgovornost je delegirani ali ne u potpunosti, ali ne postoji tako nešto kao delegacija od odgovornost

Isto tako, koje je značenje odgovornosti i odgovornosti?

Biće odgovoran ne samo sredstva biće odgovoran za nešto, ali i u konačnici odgovarati za svoje postupke. Također, odgovornost je nešto za što držite osobu tek nakon što je zadatak obavljen ili nije obavljen. Odgovornost može biti prije i/ili nakon zadatka.

Nakon toga, postavlja se pitanje, može li se prenijeti odgovornost ili odgovornost? 3] Odgovornost On je odgovorna za posao koji su obavili njegovi podređeni. Za razliku od autoriteta, odgovornost ne može biti delegirani . Dakle, nesposobnost podređenog da na zadovoljavajući način izvrši zadatak htjeti biti menadžer kriv.

Isto tako, ljudi se pitaju, koje su razlike između odgovornosti vlasti i odgovornosti?

Razlika između tri uvjeta: Autoritet označava davanje moći. Odgovornost ukazuje na zadovoljavajuće ispunjenje obveze i odgovornost odnosi se na odgovornost u pogledu nečijeg rada i ponašanja. Autoritet može se delegirati, međutim, odgovornost može se dijeliti, ali se ne može delegirati.

Kakav je odnos između kontrole delegiranja i odgovornosti?

Odgovornost je obveza podređenog da obavlja poslove koji su mu dodijeljeni. The delegacija stvara obvezu podređenom da izvrši zadatak koji mu je dodijelio nadređeni. Kad je djelo dodijeljeno, a ovlasti delegirani onda odgovornost je nusproizvod ovog procesa.

Preporučeni: