Koliki je omjer obrta zaliha?
Koliki je omjer obrta zaliha?

Video: Koliki je omjer obrta zaliha?

Video: Koliki je omjer obrta zaliha?
Video: Toni Milun o otvaranju paušalnog obrta 2024, Svibanj
Anonim

Promet zaliha je omjer pokazujući koliko je puta tvrtka prodala i zamijenila inventar tijekom danog razdoblja. Poduzeće tada može podijeliti dane u razdoblju s promet zaliha formula za izračunavanje dana potrebnih za prodaju inventar pri ruci.

Što se toga tiče, koja je formula omjera obrta zaliha?

The koeficijent obrta zaliha izračunava se tako da se trošak prodane robe za određeno razdoblje podijeli s prosjekom inventar za to razdoblje. Prosječno inventar koristi se umjesto završetka inventar jer roba mnogih tvrtki uvelike varira tijekom cijele godine.

Drugo, što znači veliki promet zaliha? Visoki obrt zaliha Promet zaliha pokazatelj je potražnje za proizvodima tvrtke. Ako promet zaliha je visoka , to sredstva da je proizvod tvrtke tražen. Moglo bi također znači tvrtka je pokrenula učinkovitu reklamnu kampanju ili promociju prodaje koja je izazvala povećanje prodaje.

Slično tome, što je dobar omjer obrta zaliha?

oko 4 do 6

Koliki je industrijski prosjek obrta zaliha?

Prema CSIMarketu, neovisnoj tvrtki za financijsko istraživanje, trgovini industrija imao je prosječni promet zaliha od 13,56 (po metodi troška robe) za 2018. godinu, što znači prosjek trgovina mješovitom robom nadopunjuje cijeli inventar više od 13 puta godišnje.

Preporučeni: