Na kojoj temperaturi zavarite polietilen?
Na kojoj temperaturi zavarite polietilen?

Video: Na kojoj temperaturi zavarite polietilen?

Video: Na kojoj temperaturi zavarite polietilen?
Video: Сшитый полиэтилен. Аварийный случай с PEX 2024, Svibanj
Anonim

Osim što osiguravate da su vaše gustoće kompatibilne, polietilen je prilično jednostavna plastika za zavarivanje. Za zavarivanje LDPE-a potrebno je da temperatura bude približno 518°F / 270°C , regulator je postavljen na približno 5-1/4 do 5-1/2, a reostat na 5. Poput PP, HDPE je zavarljiv na 572°F / 300°C.

Također znate, na kojoj temperaturi se zavari polipropilen?

572°F

Nakon toga postavlja se pitanje što će se zalijepiti za polietilen? Loctite All-Plastic Super Ljepilo uključuje tubu sredstva za vezivanje i bočicu površinskog aktivatora. Vezi se sa tvrdom i mekom plastikom. Ljepilo dobro funkcionira s polietilen i polipropilenske površine.

S tim u vezi, može li se polipropilen zavariti na polietilen?

Polipropilen (PP) i Polietilen ( PE ) htjeti ne zavariti . Ako pokušate zavariti dva materijala, razred plastike s nižom temperaturom taljenja i većom viskoznošću htjeti rastaliti i teći preko površine drugog materijala. Kad se materijali ohlade, tamo htjeti biti neka površinska veza koja htjeti dogoditi.

Koliko se zagrijava zavarivač plastike?

Svaka vrsta plastika topi se na drugačijoj temperaturi, pa postavite svoju zavarivanje pištolj je ispravno važno. Temperatura koja vam je potrebna htjeti biti negdje između 200 i 300 °C (392 i 572 °F). Sve izvan tog raspona ili spaljuje plastika ili se ne topi dovoljno.

Preporučeni: