Sadržaj:

Kako se ponuda može prihvatiti?
Kako se ponuda može prihvatiti?

Video: Kako se ponuda može prihvatiti?

Video: Kako se ponuda može prihvatiti?
Video: Kako preboleti raskid veze 2024, Svibanj
Anonim

An ponuda je otvoren poziv svima koji to žele prihvatiti obećanje ponuditelja i općenito se koristi za proizvode i usluge. Prihvaćanje se događa kada se ponuditelj složi da bude međusobno vezan za odredbe ugovora dajući naknadu, ili nešto vrijedno poput novca, kako bi zapečatio posao.

Samo tako, kako možete prihvatiti ugovorno pravo ponude?

Postoji nekoliko pravila u vezi prihvaćanja ponude za sklapanje ugovora:

  1. Prihvaćanje se mora priopćiti.
  2. Ponuda se mora prihvatiti bez izmjena, inače je protuponuda.
  3. Dok se ponuda ne prihvati, može biti opozvana.
  4. Samo osoba kojoj je ponuda data može prihvatiti.

Isto tako, što se događa s ponudom koja nije prihvaćena? An ponuda propadanje ako jest nije prihvaćeno u predviđenom roku. Drugim riječima, ako je an ponuda otvara na određeno vrijeme, zatvorit će se na kraju tog vremena. An ponuda može se opozvati u bilo kojem trenutku prije nego što je prihvaćanje a opoziv postaju djelotvorni kada je u pitanju saznanje ponuđenog.

zašto se ponuda mora priopćiti prije nego što se može prihvatiti?

Ovaj je važno jer, promisor limenka uvijek opozvati svoje ponuditi prije tamo je an prihvaćanje , ali ne poslije. Prihvaćanje , bilo riječima ili ponašanjem, je nije djelotvorno dok ne je zapravo komunicirao ponuditelju od strane ponuđenog ili njegovog ovlaštenog zastupnika.

Kako se može napraviti ponuda?

An ponuda je određeno i određeno obećanje napravio od strane ponuditelja ponuđenom od kojih tamo je namjeru da bude vezan određenim uvjetima ako se je prihvaćeno. An ponuda se može dati u usmenom obliku, pisanom obliku ili ponašanjem, primijetio da ne bi trebao biti neodređen, već određen.

Preporučeni: