Je li bolja jednostavna ili složena kamata?
Je li bolja jednostavna ili složena kamata?

Video: Je li bolja jednostavna ili složena kamata?

Video: Je li bolja jednostavna ili složena kamata?
Video: КАК ВЫБРАТЬ ЗДОРОВОГО ПОПУГАЯ МОНАХА КВАКЕРА? ЧТО НЕОБХОДИМО ЗНАТЬ ДО ПОКУПКИ ПТИЦЫ. 2024, Svibanj
Anonim

Jednostavne kamate temelji se na glavnici zajma ili depozita, dok zajednički interes temelji se na iznosu glavnice i interes koji se na njemu nakuplja u svakom razdoblju. Od jednostavne kamate se obračunava samo na iznos glavnice kredita ili depozita, lakše je odrediti nego zajednički interes.

Slično, postavlja se pitanje, zarađujete li više s jednostavnim ili složenim kamatama?

The više često tvoj interes spojeva, više vas zanima ll zaraditi na vaše ulaganje. Lako je vidjeti da novac raste više brzo kad je zarada složenih kamata nego kad je zarađivanje jednostavnih kamata . Vas imat će zaradio 1 USD 032,43 in interes , u usporedbi s 850 USD u jednostavne kamate primjer.

Također se može zapitati, koja je razlika između jednostavnih i složenih odgovora na kamate? Glavni razlika između proste i složene kamate je li to jednostavne kamate obračunava se samo na iznos depozita. Jednostavne kamate nikada se ne obračunava na prethodno zarađeno interes . Zbog ovoga, složene kamate daje veće količine.

Ljudi također pitaju, što je složena kamata jednostavna?

Jednostavne kamate obračunava se na glavnicu, odnosno izvorni iznos kredita. Zajednički interes obračunava se na glavnicu i na akumulirani iznos interes prethodnih razdoblja, te se stoga može smatrati “ interes na interes .”

Što je složena kamatna stopa?

Zajednički interes je dodatak od interes na iznos glavnice zajma ili depozita, ili drugim riječima, interes na interes . Jednostavan godišnji kamatna stopa je interes iznos po razdoblju, pomnožen s brojem razdoblja u godini.

Preporučeni: