Što je retrospektivna primjena u računovodstvu?
Što je retrospektivna primjena u računovodstvu?

Video: Što je retrospektivna primjena u računovodstvu?

Video: Što je retrospektivna primjena u računovodstvu?
Video: Što je bilanca? - Računovodstvo 🧾 2024, Svibanj
Anonim

A retrospektivna primjena je primjena novog računovodstvo princip kao da je to načelo oduvijek bilo primijenjen . S retrospektivna primjena od računovodstvo načela, podaci u višerazdobnim financijskim izvještajima su usporediviji.

Što je na taj način retrospektivni pristup u računovodstvu?

Retrospektivno primjena znači da načelnu promjenu primjenjujete na financijske rezultate prethodnih razdoblja, kao da je novo načelo oduvijek bilo u uporabi. Od vas se traži da retrospektivno primijeniti promjenu u računovodstvo načelo za sva prethodna razdoblja, osim ako je to neizvedivo.

Također, koja je razlika između retrospektivne primjene i retrospektivnog prepravljanja? A ponavljanje je proces revizije prethodno izdanih financijskih izvještaja radi ispravljanja pogreške. A retrospektivna primjena je primjena od a različit računovodstveno načelo na prethodno izdana financijska izvješća, kao da se to načelo oduvijek koristilo.

U vezi s tim, koja je razlika između prospektivnog i retrospektivnog u računovodstvu?

Drugim riječima, retrospektivno utjecat će na prezentaciju financijskih izvještaja za prethodna razdoblja. Dok perspektivni znači implementacija nova računovodstvo politike za transakcije, događaje ili druge okolnosti nakon novog računovodstvo politika ili procjena je provedena.

Što prospektivno znači u računovodstvu?

Prospektivna primjena je primjena novog računovodstvo police na transakcije nakon datuma promjene police, uz priznavanje učinka promjena u računovodstvo procjene u tekućem i budućim razdobljima. Promjena je nije primjenjivo na prethodna razdoblja.

Preporučeni: