Što je hipoteka s podesivom stopom od 5'1?
Što je hipoteka s podesivom stopom od 5'1?

Video: Što je hipoteka s podesivom stopom od 5'1?

Video: Što je hipoteka s podesivom stopom od 5'1?
Video: Сборка Автоматики Старт Стоп 2024, Ožujak
Anonim

A 5/1 podesivo - hipoteka po stopi , ili RUKA , je hipotekarni zajam koji ima fiksni stopa prvih pet godina, a zatim prelazi na an podesiv - hipoteka po stopi do kraja svog mandata. Jednom godišnje nakon tog početnog petogodišnjeg razdoblja, kamata stopa može se podesiti prema gore ili prema dolje, ovisno o brojnim čimbenicima.

Samo tako, je li ruka 5'1 dobra ideja?

A 5/1 RUKA može ići u vašu korist pod pravim uvjetima. Evo kada a 5/1 RUKA mogao bi biti a dobra ideja . Prednost a 5/1 RUKA je da tijekom prve faze dobivate puno nižu kamatu i plaćanje. Ako planirate prodati za manje od šest ili sedam godina, a 5/1 RUKA mogao bi biti pametan izbor.

Netko se također može zapitati, što znači 5 1? A 5/1 hibridna hipoteka s podesivom stopom ( 5/1 ARM) počinje s početnim petogodišnjim razdobljem s fiksnom kamatnom stopom, nakon čega slijedi stopa koja se prilagođava na godišnjoj razini. "5" u terminu odnosi se na broj godina s fiksnom stopom, a "1" se odnosi na to koliko se često stopa prilagođava nakon toga (jednom godišnje).

što je hipoteka s podesivom stopom od 5'1?

A Hipoteka s podesivom stopom 5/1 ( 5/1 RUKA ) je podesiv - hipoteka po stopi ( RUKA ) s interesom stopa koji je u početku fiksiran na pet godina, a zatim se prilagođava svake godine. “5” se odnosi na broj početnih godina s fiksnim stopa , a "1" se odnosi na to koliko često se stopa prilagođava se nakon početnog razdoblja.

Možete li prijevremeno otplatiti ruku od 5'1?

Možete se isplatiti an Oružaj rano , ali ne bez pažljivog planiranja. Dakle, svaki dodatni nalog plaća vam napravljen tijekom prvog 5 godine rezultiralo bi nižim mjesečnim plaćanje , ali bez promjene termina.

Preporučeni: