Što za stanove znači bez prepreka?
Što za stanove znači bez prepreka?

Video: Što za stanove znači bez prepreka?

Video: Što za stanove znači bez prepreka?
Video: Узнав этот секрет денег, вы больше никогда не будете бедным и нищим. Думай и богатей 2024, Svibanj
Anonim

prepreka - besplatno . Dizajn za osobe s tjelesnim ili drugim invaliditetom, uključujući pružanje alternativnih načina pristupa stepenicama (npr. Rampe i dizala (dizala) za osobe s poteškoćama u kretanju). Naziva se i univerzalnim ili prepreka - besplatno oblikovati.

Na ovaj način, što se podrazumijeva pod okruženjem bez barijera?

Prepreka - slobodno okruženje je onaj koji osobama s invaliditetom omogućuje sigurno i slobodno kretanje i korištenje svih sadržaja unutar izgrađenog okoliš , ceste, parkove, vrtove i druga mjesta. Prepreka - besplatno dizajn treba ugraditi za pristup osobama s invaliditetom.

što znači stan prilagođen osobama s invaliditetom? A stan za osobe s invaliditetom je apartman koji je izmijenjen kako bi pojedincu koji je lak pristupio i živio invalidska kolica vezan, koristi skuter ili hodalicu ili ima ograničenu pokretljivost.

Isto tako, što je pristupačan stan?

Pristupačno stanovanje se odnosi na izgradnju ili preinaku (poput obnove ili preinake doma) stanovanja kako bi se osobama s invaliditetom omogućio neovisan život.

Moraju li stambeni kompleksi biti prilagođeni invalidima?

Istina je, postoji su Ne apartman svojstva koja imati Jedinice Zakona o Amerikancima s invaliditetom (ADA). Dakle, iako se ADA - potpisan zakon 1990. - primjenjuje na višeporodične nekretnine, on se čini ne odnosi se na stambene jedinice. Svi prostori javnog smještaja moraju biti u potpunosti - pristupačan.

Preporučeni: