Je li odbijanje liječenja isto što i nepoštivanje?
Je li odbijanje liječenja isto što i nepoštivanje?

Video: Je li odbijanje liječenja isto što i nepoštivanje?

Video: Je li odbijanje liječenja isto što i nepoštivanje?
Video: Nikada to nemojte raditi za stolom ili očekujte velike gubitke u jednom mjesecu 2024, Travanj
Anonim

Neuspjeh da se poštovati s ambulantno tretmani , ili sa tretmani kojima upravljaju pacijenti ili obitelji, obično je označena nepoštivanje . Nedavanje pristanka na bolničko liječenje liječenje ili liječenje koje provodi zdravstveno osoblje obično je označeno odbijanje.

U vezi s tim, što znači nepoštivanje medicinskog tretmana?

Nepoštivanje : Neuspjeh ili odbijanje poštovati . U lijek , uvjet nepoštivanje je obično se koristi u odnosu na pacijenta koji ne uzeti propisano lijekove ili slijedite propisani tijek liječenje . Osoba koja demonstrira nepoštivanje je za koje se kaže da nisu usklađene.

Drugo, kako se nosite s pacijentima koji ne poštuju pravila? Evo nekoliko ključnih savjeta za verbalnu intervenciju kada se nosite s neprikladnim ponašanjem:

  1. Zadržite svoju racionalnost.
  2. Postavite odgovornost tamo gdje joj je mjesto.
  3. Objasnite direktivu.
  4. Postavite razumne granice.
  5. Budite spremni primijeniti svoja ograničenja.
  6. Ne naglašavajte negativno.

Osim toga, koja je razlika između nepridržavanja i nepoštivanja?

Općenito, " nepoštivanje "opisuje pacijente koji namjerno odbijaju slijediti plan liječenja." Nepoštivanje "je ponašanje u kojem pacijent nenamjerno ne slijedi plan.

Zašto se pacijenti ne pridržavaju pravila?

Uzroci neusklađenosti lijekova mogu započeti sa pacijent , liječnika ili samog lijeka. Pacijent -uzroci neusklađenosti temeljeni na zaboravu; trošak i nemogućnost da se recept napuni, podigne ili isporuči. To uključuje loše liječnike- pacijent odnos i nedostatak komunikacije.

Preporučeni: