Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?
Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?

Video: Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?

Video: Koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?
Video: Jednostavni kamatni račun - 1. dio 2024, Travanj
Anonim

Jednostavna kamata je interes plaćanje se obračunava samo na iznos glavnice; dok zajednički interes je interes izračunato i na iznos glavnice i na sve prethodno akumulirane interes . Što je veća stopa interes , što brže raste depozit.

Slično, ljudi se pitaju, koja je razlika između jednostavne kamate i složene kamate?

The interes , obično izraženo kao postotak, može biti bilo koje jednostavan ili složeno . Jednostavna kamata temelji se na glavnici zajma ili depozita, dok zajednički interes temelji se na iznosu glavnice i interes koji se na njemu nakuplja u svakom razdoblju.

Slično, što opisuje razliku između jednostavnog i složenog? Jednostavan plaćaju se kamata na male, kratkoročne kredite, dok spoj na velike, dugoročne kredite plaćaju se kamate. Jednostavan kamata se plaća na velike, dugoročne kredite, dok spoj kamata se plaća na male, kratkoročne kredite.

Također, koja je razlika između jednostavnih kamata i složenih kamata. Zašto imate više novca s kvizletom o složenoj kamati?

Jednostavna kamata zarađuje više novca od zajednički interes po istoj stopi za isti iznos od vrijeme. Jednostavna kamata zarađuje se samo na izvornom glavnom ulaganju. Samo zajednički interes zarađuje isto interes iznos svake godine. Samo jednostavne kamate koristi vrijeme u njegova formula.

Što znači složena kamata?

Složene kamate su dodatak od interes na iznos glavnice zajma ili depozita, ili drugim riječima, interes na interes . To je rezultat reinvestiranja interes , umjesto da ga isplatite, tako da interes u sljedećem razdoblju tada se zarađuje na glavnici plus prethodno akumulirani interes.

Preporučeni: